Брюхов: В “Кальярі” спілкуюсь з Бруну Алвешом, Бартошем Саломоном

Останні два роки юні українські гравці масово почали залишати чемпіонат України. Швед, Гуцуляк, Вачиберадзе, Ткачук, Зотько один за одним переїхали до Іспанії. Не стали затримуватися в Україні Прийма та Чурко, які працевлаштувались в Італії. Втім, на цьому представництво України в Італії не обмежується. Цього місяця компанію українським легіонерам в чемпіонаті Італії склав також вихованець донецького футболу Ілля Брюхов. 18-річний талант після півроку перебування в Італії, підписав професійний контракт з представником Серії А – “Кальярі”.

На днях ви стали повноправним гравцем італійського “Кальярі”. Як виник варіант з клубом з Сардинії? Хто займався Вашим працевлаштуванням? Розкажіть про умови контракту?

Так склалося, що в Італії проживає сестра моєї матері. Вона зателефонувала нам, запросила до себе. Мовляв, приїжджайте, зараз в Україні важко з футболом. Так ми опинились в Італії.

До того як підписати контракт з “Кальярі”, я поміняв чимало команд. Приблизно п’ять-шість. На жаль, жодна з команд не змогла мене заявити. Представники з “Кальярі” побачили мене в одній з товариських зустрічей. Зателефонували, запросили на перегляд. Це був березень цього року. Березень, квітень, травень я провів з командою, після чого вони сказали, що заявлять мене за команду, лише при умові, що в мене буде пермессо ді соджорно(permesso di soggiorno), тобто вид на проживання. Пермессо прийшло в серпні, після чого мене змогли заявити за основну команду.

Як проходить адаптація до нового чемпіонату?Ви перебуваєте в Італії з весни, вже встигли вивчити мову? Де мешкаєте? Звикли до італійської кухні?  

Все нормально. На рахунок адаптації в мене ніяких проблем немає. Мені подобається грати в футбол, тому я не задумуюся над іншими проблемами. На рахунок італійської мови – знаю її дуже добре. Я в Італії з березня 2015 року, півтора року майже, тому з мовою проблем немає. Я її вивчив дуже швидко. Чудово розумію партнерів по команді, тренерів і всіх інших.

Італійська кухня чудова. Дуже сподобалася паста, піцца звісно. Все дуже смачне. Паста тут взагалі чи не головна страва, тому приходиться її їсти часто.

bryuhov

На якій позиції Вас бачить головний тренер Массімо Растеллі? Хто Ваші головні конкуренти за місце в основі? Як оцінюєте свої шанси на місце в основному складі.

Массімо Растеллі бачить мене у ролі правого захисника. Гадаю, якщо я буду наполегливо працювати, так як я це робив до сьогоднішнього дня, результати будуть і я зможу закріпитися в основній команді. Повторюсь, лише при умові наполегливої праці, бо без неї добитися чого нереально.

Що до конкурентів, є один виконавець. Сам він родом з Неаполя. В команді він досить давно, останніх років три. Дуже сильний гравець, проте гадаю, що скласти йому конкуренцію зможу.

З ким з гравців “Кальярі” Ви вже встигли потоваришувати? Чи підтримуєте зв’язок з Приймою і Чурком, які грають за “Фрозіноне”.  

Дуже добре спілкуємось з Бруну Алвешом, в нас виявилося багато спільного. Він свого часу провів три роки в Росії, тому знає російську мову. Досить непогані відносини з Бартошем Саломоном, гравцем збірної Польщі. Ми з ним товаришуємо, часто залишаємось після тренувань, займаємось в тренажерному залі.

Про Прийму і Чурка чув, знаю що вони виступають у складі “Фрозіноне”, проте ніяких контактів з ним не маю. Втім, думаю, якщо нам вдасться зустрітися, нам буде про що з ними поговорити, в нас є багато спільного.

Чи були у Вас ще якість варіанти з працевлаштуванням окрім “Кальярі”?

Коли приїхав на Сардинію варіантів було дуже багато. Було багато клубів, які хотіли бачити мене у своєму складі, але це відверто кажучи, не той рівень. Були пропозиції від клубів Серії D, Серії С, але я відмовився. Я вибрав “Кальярі”, тому що це дійсно клуб з ім’ям та історією. Я щасливий знаходитись в цій команді.

2qxxcnlwrvw